Analytische psychologie

De Jungiaanse Analyse heeft me geraakt tot diep in mijn ziel. Ik ontdekte dat ik beschik over een geweldige verbeeldingskracht. Jeannette heeft me daar heel zorgvuldig mee in contact gebracht. Ik heb mezelf echt leren kennen. (vrouw, 41 jaar, arts-specialist)

Stralend zichtbaar zijn in wie je ten diepste bent als resultaat van de Jungiaanse Analyse

De Jungiaanse Analyse is geschikt als je te maken hebt met: 

  • Vinden van balans
  • Werk- en relatievragen
  • Gebrek aan vitaliteit
  • Burnout
  • Zingevingsvragen
  • Terugkerende symptomen waarbij je op zoek wilt gaan naar achterliggende oorzaken  

Een programma speciaal voor jou

De Jungiaanse Analyse wordt afgestemd op jou en passend uitgevoerd bij wat bij jou speelt. Samen bepalen we wat nodig en wenselijk is. Hoe lang de analyse duurt? Dat hangt er vanaf wat we onderweg tegenkomen. Vergelijk het maar met leren autorijden: de een is klaar met 20 lessen, de ander wat meer. Voor de voortgang zijn wekelijkse afspraken vaak prettig. Een afspraak duurt een uur en kost 95 euro. 

Werken aan je zelf
We werken met dagelijkse gebeurtenissen, dromen, tekeningen, actieve imaginaties en andere uitingen van jouw onbewuste. Op een diepgaande manier werk je aan het contact met jezelf als geheel persoon. De dingen die je dwars zitten, die je ervan weerhouden om echt tot je recht te komen, ga je opruimen. Ervaringen die nog in de weg staan of je verwond hebben, verwerk je en maken plaats voor een nieuw gezond evenwicht. Talenten en eigenschappen die er niet konden zijn, of waarvan je het bestaan nog niet wist, komen tevoorschijn. Ik begeleid jou in dit proces.

 

Mijn werkwijze
Mijn werkwijze is zowel cognitief (rationeel helder krijgen via gesprekken) en gedragsmatig (het handelen versterken met opdrachten), als inzichtgevend (je bewust worden van onbewuste drijfveren en beweegredenen van jezelf) in de verschillende situaties die hebben gespeeld en spelen op gevoels- en ervaringsniveau.

 

Wat is actieve imaginatie?
Het maakt je bewust van je onbewuste drijfveren en gedrag. Actieve imaginatie is een diepe concentratie die je helpt om bij onbewuste herinneringen en gedachten te komen. Je hebt zowel contact met je bewuste als met je onbewuste geheugen. Je ervaart zo wat er gebeurt en je kunt erop reageren. Ik begeleid je door vragen te stellen over wat je beleeft en ga met je mee op je reis. 

Jung en Analyse: waar gaat dat over?

De Zwitserse psychiater Prof. Dr. Carl Jung was (samen met Sigmund Freud) een van de grondleggers van het vakgebied dieptepsychologie. Hij ontwikkelde een theoretisch systeem dat hij de analytische psychologie noemde. Jungs begrippen als persoonlijk en collectief onbewuste, introvert-extravert, complexen en archetypen zijn ondertussen algemeen bekend. 

Doel van de analyse
Het doel van de Jungiaanse analyse is de ontwikkeling van de mens om de persoon te worden die hij in wezen is en datgene kan doen wat bij hem (M/V/X) past. Het werk is gebaseerd op het principe dat het onbewuste zich uit met symbolische fragmenten die in het bewuste leven moeten worden geïntegreerd. Hierdoor wordt een psychisch functioneren mogelijk dat niet alleen gezonder is, maar ook meer energie geeft, omdat het beter overeenstemt met de eigen persoonlijkheid.
 

Jung was de eerste psychiater die op holistische wijze naar zijn patiënten keek. Zijn mensbeeld was voor velen inspiratiebron en zijn gedachtegoed is doorontwikkeld en ingebed in onze huidige tijd. 

Mocht je liever een kort traject volgen, dan is de Bootcamp naar je zelf-driedaagse geschikt voor jou!


 

Carl Jung, grondlegger van de analytische psychologie

"Dromen zijn de koninklijke weg naar het onbewuste"

We staan voor je klaar!

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden