Inclusief Leiderschap

Inclusiviteit is actueel, ook voor organisaties. Wil jij aandacht besteden aan inclusiviteit in je organisatie, maar weet je niet precies waar te beginnen? Of heb je als leidinggevende niet de impact die je graag zou willen? Is er nog niet voldoende bewustzijn?

 

Koningsweg Dieptepsychologen biedt archetypische coaching voor leiders: een persoonlijk programma waarbij je inzicht krijgt in de krachten die jouw leiderschap aansturen en welke je verder kunt ontwikkelen voor een geïntegreerde ontwikkeling. Vragen beantwoord ik graag!

Wat is inclusief leiderschap?

Inclusief wordende organisaties behoeven inclusief leiderschap. Het inclusiever maken van een organisatie vergt een holistische aanpak, waarbij zelfkennis van de leider van doorslaggevend belang is. Koningsweg Dieptepsychologen biedt archetypische coaching voor leiders die hun individuatieproces willen versnellen. Een persoonlijk programma waarin je jezelf dieper leert kennen in je leiderschap.

 

Inclusief leiderschap is een gevolg van diepgaande persoonlijke ontwikkeling, een vorderende individuatie. Dat is groei van binnenuit, gebaseerd op integere principes en zelfkennis.

Olympische goden als metafoor voor innerlijke leiderschap krachten (archetypen)

Inclusie is noodzakelijker dan ooit en legt een enorme druk op leiderschap. Werk aan jezelf.

Programma Inclusief Leiderschap
Het programma Inclusief Leiderschap omvat vijf individuele werksessies van 70 minuten waarin je diepgaand werkt aan jouw rol als inclusief leider. Aan de orde komen onder andere teamcohesie en diversiteit, besluitvorming, bezieling en maatschappelijk bewustzijn.

 

Met inzet van een analysetool krijg je inzicht in de archetypische krachten die jou het meest aansturen. Maak je vooral gebruik van de kwaliteiten van de strateeg, de visionair, de leider, de vormgever of de zorgzame? Of zijn de diplomaat, de zakenman, de ontvankelijke of de initiator vooral in jou aan het werk? Je ontdekt welke innerlijke krachten jouw leiderschap aansturen en welke je verder kunt ontwikkelen op je weg naar inclusiviteit. 

 

De sessies worden op maat ingepast in je agenda (desgewenst in het weekend). De kosten bedragen € 995 exclusief btw, inclusief analysetool.

Mijn eigen mens-worden had ik nodig om verschil te kunnen omarmen in mijn organisatie. (man, 48 jaar, directeur-bestuurder)

Waarom inclusief leiderschap? 

We bewegen ons naar een meer participatieve en inclusieve samenleving. Een diversiteit- en inclusiebeleid is voor elke organisatie een 'must', want het benutten van verschil leidt tot meer diverse perspectieven voor organiseren, programmeren, partnerships en klantgerichtheid. In een inclusieve organisatie zijn medewerkers meer zichzelf, voelen zich gerespecteerd en verbonden. En dat trekt weer nieuwe en andere klantgroepen aan.

 

Onderzoek naar Inclusief Leiderschap

Deze leiderschapstraining wordt gegeven door Jeannette Eijgenraam. Met 30 jaar management- en advieservaring ontleent zij veel voldoening aan het begeleiden van mensen en organisaties bij verandering.

 

In haar onderzoek naar leiderschap bij inclusief wordende organisaties in de cultuursector toonde Jeannette aan dat leiderschap bepalend is bij het inclusiever worden van de organisatie als geheel. Hierbij ontwikkelde ze een holistisch kader waarin de sociale en culturele organisatieopvattingen en regels, het waarneembare leiderschapsgedrag en de individuele innerlijke beleving van de inclusief leider elk een plek kregen.

 

Leer nu jouw unieke vermogens synergetisch in te zetten: meld je aan 

 

Leiderschap is bepalend voor inclusiviteit in organisaties