Inclusief Leiderschap

Inclusiviteit is actueel, ook voor organisaties. Wil jij als teamleider, manager, directeur-bestuurder aandacht besteden aan inclusiviteit in je organisatie en heb je ontdekt dat je met regels en protocollen nog niet bij je doel bent gekomen? Is er nog niet voldoende bewustzijn in de organisatie? Of heb je als leidinggevende niet de impact die je beoogt? Dan is de tijd rijp om de diepte in te gaan en jezelf als 'tool' beter te benutten. Ik kan je hierbij helpen.

 

Koningsweg Dieptepsychologen biedt archetypische leiderschapstraining: een persoonlijk programma waarbij je inzicht krijgt in de krachten die jouw leiderschap aansturen en welke je verder kunt ontwikkelen. Na afloop van deze training ken je jezelf nog beter, waardoor je ook anderen beter tot hun recht kunt laten komen.

Wat is inclusief leiderschap?

Inclusief leiderschap is een gevolg van diepgaande persoonlijke ontwikkeling, een vorderende individuatie. Dat is groei van binnenuit, gebaseerd op integere principes en zelfkennis.

 

Inclusief wordende organisaties behoeven inclusief leiderschap. Het inclusiever maken van een organisatie vergt een complete integrale aanpak, waarbij zelfkennis van de leider van doorslaggevend belang is. Koningsweg Dieptepsychologen biedt leiderschapstraining met archetypische coaching voor leiders die hun individuatieproces willen versnellen. Een persoonlijk programma waarin je jezelf dieper leert kennen in je leiderschap.

Mijn eigen mens-worden had ik nodig om verschil te kunnen omarmen in mijn organisatie. (man, 48 jaar, directeur-bestuurder)

Olympische goden als metafoor voor de werking van jouw innerlijke krachten.

Inclusie is noodzakelijk. Ontwikkel je leiderschap.

Programma Inclusief Leiderschap

Het programma Inclusief Leiderschap omvat vier individuele werksessies van 70 minuten waarin je diepgaand werkt aan jouw rol als inclusief leider. Aan de orde komen onder andere teamcohesie en diversiteit, besluitvorming, bezieling en maatschappelijk bewustzijn.

 

Met inzet van een analysetool krijg je inzicht in de archetypische krachten die jou het meest aansturen. Maak je vooral gebruik van de kwaliteiten van de strateeg, de visionair, de leider, de vormgever of de zorgzame? Of zijn de diplomaat, de zakenman, de ontvankelijke of de initiator vooral in jou aan het werk? Je ontdekt welke innerlijke krachten jouw leiderschap aansturen en welke je verder kunt ontwikkelen op je weg naar inclusiviteit. 

 

Vaak zijn leiderschapstrainingen gericht op systemen en patronen op de werkvloer in plaats van op de persoon. In dit programma gaat het over jou als mens en je eigen ontwikkeling, waardoor je vervolgens ook de collega's om je heen kunt laten groeien. 

 

De sessies worden op maat ingepast in je agenda. De kosten bedragen € 995 exclusief btw, inclusief analysetool.

Waarom inclusief leiderschap? 

We bewegen ons naar een meer participatieve en inclusieve samenleving. Een diversiteit- en inclusiebeleid is voor elke organisatie een 'must', want het benutten van verschil leidt tot meer diverse perspectieven voor organiseren, programmeren, partnerships en klantgerichtheid. In een inclusieve organisatie zijn medewerkers meer zichzelf, voelen zich gerespecteerd en verbonden. En dat trekt weer nieuwe en andere (klant)groepen aan.

 

Onderzoek naar Inclusief Leiderschap

Deze leiderschapstraining wordt gegeven door Jeannette Eijgenraam. In haar onderzoek naar leiderschap bij inclusief wordende organisaties toonde Jeannette aan dat leiderschap bepalend is bij het inclusiever worden van de organisatie als geheel. Hierbij ontwikkelde ze een holistisch kader waarin de sociale en culturele organisatieopvattingen en regels, het waarneembare leiderschapsgedrag en de individuele innerlijke beleving van de inclusief leider elk een plek kregen. Jeannette ontleent veel voldoening aan het ondersteunen van mensen en organisaties bij verandering. Je kunt uitgaan van gedegen, toegewijde en scherpzinnige begeleiding. 

Lees hier meer over het onderzoek.

Leer nu jouw unieke vermogens synergetisch in te zetten!

 

Meer weten?

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden