Jeannette Eijgenraam MSc

De aansturende kracht van je onbewuste is veel groter dan je denkt. Zicht op wat er in de diepte bij je speelt, zorgt voor zelf-wording. Talenten en eigenschappen die er niet konden zijn, of waarvan je het bestaan nog niet wist, komen tevoorschijn. Ontdek je Zelf!

Met Koningsweg Dieptepsychologen lever ik een bijdrage aan een gezond psychisch evenwicht in mens en organisatie. Met een dieptepsychologisch programma begeleid ik jou op een innerlijke reis, zodat je beter in staat bent invulling te geven aan een leven zoals jij dat wilt. Onbewuste drijfveren worden omgezet in bewuste keuzes en gedrag.

 

We lopen een stukje samen op je levenspad: om terug te beleven, te leren accepteren en te kunnen integreren, opdat je vervolgens met hernieuwd zelfbewustzijn je unieke eigen weg vervolgt.

Jeannette Eijgenraam MSc

Diepte psycholoog | Coach inclusief leiderschap
Arnhem 

Welkom op Buitenplaats Koningsweg!

Een indruk van de praktijkruimte. 
Een bijzondere en warme plek om je zelf beter te leren kennen.

Over mij: Jeannette Eijgenraam 

Met 30 jaar management- en advieservaring ontleen ik veel voldoening aan het begeleiden van mensen en organisaties bij verandering. Mijn hele carrière in zorg, onderwijs en cultuur ben ik blijven leren. Door vervolgens de vijfjarige Masteropleiding aan het Jungiaans Instituut / InterUniNet-Universität Graz te volgen kon ik innerlijke ervaringen in een brede context plaatsen. De scholing en de uitgebreide persoonlijke leeranalyse gaven mij inzicht en vaardigheden in droomwerking, symboliek, kosmologie, religie, filosofie, mythologie, alchemie en lichaamsbewustzijn. Ik deed onderzoek naar inclusief leiderschap vanuit mijn visie dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij.

Je diepgaand bewust worden van een levendige innerlijke symboliek kan je verder brengen in het dagelijks leven, dat soms hard kan zijn. Het intens ervaren van deze dualiteit heeft mijn leven verrijkt en is kenmerkend voor mijn begeleiding.

 

Gedegen psychologische basis

De moderne dieptepsychologie -waartoe Freud en vooral Jung de grondleggers zijn geweest- vormt het kader van mijn werk. Ik heb gedegen kennis van principes in de psychiatrie en psychologie, de diagnostische methodes DSM-classificatie en C.O.M.®-diagnostiek en van cognitieve en gedragsmatige interventies. Dat betekent in de praktijk dat ik weet wanneer ik zal doorverwijzen en naar wie, want niet iedereen is gebaat bij dieptepsychologie. Ik maak deel uit van beroepsvereniging VIT, praktiseer de beroepscode JVATN en ben aangesloten bij RBCZ en SCAG (klachtenregeling).

 

Samenwerkingen

Om jou precies datgene te bieden wat het beste bij je past werk ik graag met fijne complementaire vakgenoten. Mijn collega's zijn eveneens geschoold als Jungiaans Analytisch Therapeut. Lichaamsgerichte dieptepsychologie en looptraining op psychotherapeutische basis behoren tot de mogelijkheden van Koningsweg Dieptepsychologen. De enorme ruimte op Buitenplaats Koningsweg, de bossen, heide en weilanden lenen zich daar uitstekend voor.

Met de stroom mee je leven in

Uit grote nieuwsgierigheid naar andere culturen heb ik veel gereisd in Afrika en Azië. Natuur en cultuur als basis voor jouw levensstroom.

Is je interesse gewekt? Laat gerust van je horen!

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden