Analytische therapie

Merk je dat je niet optimaal functioneert? Loop je tegen terugkerende patronen aan in je werk of relatie? Zoek je meer voldoening en wil je een vitaler leven leiden dat bij jou past? Dan kan ik je helpen om weer te komen tot wie je ten diepste bent. De Jungiaanse Analyse wordt helemaal afgestemd op jou en wat er bij jou speelt. Samen bepalen we wat nodig en wenselijk is, zodat je weer vol kracht en energie je leven kunt leven. Neem contact op voor meer informatie!

Analytische therapie is geschikt als je te maken hebt met: 

  • Vinden van balans
  • Werk- en relatievragen
  • Gebrek aan vitaliteit
  • Burnout
  • Zingevingsvragen
  • Terugkerende symptomen waarbij je op zoek wilt gaan naar achterliggende oorzaken 

 

De Jungiaanse Analyse heeft me geraakt tot diep in mijn ziel. Ik ontdekte dat ik beschik over een geweldige verbeeldingskracht. Jeannette heeft me daar heel zorgvuldig mee in contact gebracht. Ik heb mezelf echt leren kennen. (vrouw, 41 jaar, arts-specialist)

Wat is analytische psychologie? 

De Zwitserse psychiater Prof. Dr. Carl Jung was een van de grondleggers van het vakgebied dieptepsychologie. Hij ontwikkelde een theoretisch systeem dat hij de analytische psychologie noemde.

 

Het doel van de Jungiaanse analyse is de ontwikkeling van de mens om de persoon te worden die hij in wezen is en datgene kan doen wat bij hem (M/V/X) past. Gebaseerd op het principe dat het onbewuste zich uit met symbolische fragmenten die in het bewuste leven moeten worden geïntegreerd. Hierdoor wordt een functioneren mogelijk dat niet alleen gezonder is, maar ook meer energie geeft, doordat het beter overeenstemt met de eigen persoonlijkheid. 

Stralend je diepste zelf zijn

Stralend zichtbaar zijn in wie je ten diepste bent als resultaat van de Jungiaanse Analyse

Wat kun je verwachten? 

We werken met dagelijkse gebeurtenissen, dromen, tekeningen, actieve imaginaties en andere uitingen van jouw onbewuste. Actieve imaginatie maakt je bewust van je onbewuste drijfveren en gedrag. Het is een diepe concentratie die je helpt om bij onbewuste herinneringen en gedachten te komen. Je hebt zowel contact met je bewuste als met je onbewuste geheugen. Je ervaart zo wat er gebeurt en je kunt erop reageren. Ik stel je vragen over wat je beleeft en ga met je mee op je reis in je innerlijk.  

 

Bij de Jungiaanse Analyse werk je op een diepgaande manier aan het contact met jezelf als geheel persoon. De dingen die je dwars zitten, die je ervan weerhouden om echt tot je recht te komen, ga je opruimen. Ervaringen die nog in de weg staan of je verwond hebben, verwerk je en maken plaats voor een nieuw gezond evenwicht. Talenten en eigenschappen die er niet konden zijn, of waarvan je het bestaan nog niet wist, komen tevoorschijn. Ik begeleid jou in dit proces.

Mijn werkwijze en begeleiding 

Mijn werkwijze is zowel cognitief (rationeel helder krijgen via gesprekken) en gedragsmatig (het handelen versterken met opdrachten), als inzichtgevend (je bewust worden van onbewuste drijfveren en beweegredenen van jezelf) in de verschillende situaties die hebben gespeeld en spelen op gevoels- en ervaringsniveau. Ik bied je hierbij een veilige omgeving.

 

De duur van de analyse hangt af van wat we onderweg tegenkomen. Voor de voortgang zijn wekelijkse afspraken vaak prettig. Een afspraak duurt een uur en kost 95 euro. Via de meeste zorgverzekeraars is in de aanvullende verzekering gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Mocht je liever een kort traject volgen, dan is de Bootcamp naar je zelf-driedaagse geschikt voor jou.

Koningsweg Dieptepsychologen richt zich op je gehele persoonlijkheid en niet uitsluitend op je symptomen en gedrag. Het heeft me blijvend veranderd. (vrouw, 42 jaar, organisatie-adviseur)

Spreekt dit je aan? Ik sta voor je klaar!

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden